Alexandra Mănăilă
DCMedical Jurnalism

Raed Arafat: Țigările electronice, risc major pentru copii și tineri

Alexandra Mănăilă / 14 ian 2019

Un nou tip de țigaretă electronică a fost lansat în România de o companie producătoare de tutun, aceasta susținând că produsul face parte din categoria țigaretelor electronice cu risc redus pentru sănătate, diferențiindu-se astfel de competitori, care au optat pentru produse cu tutun încălzit. Medicul Raed Arafat atrage atenția asupra faptului că intrarea pe piață a acestor dispozitive, în ideea că sunt puțin nocive, este o inducere în eroare a populației. Cei mai expuși pericolului de-a îmbrățișa o nouă formă de fumat sunt tinerii și copiii.

Existau deja pe piață dispozitivele IQOS de la Philip Morris International și Glo de la British American Tobacco, iar acum a apărut Logic Compact de la JTI România. În opinia dr. Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), aceste țigarete electronice, prezentate sunt forma unor dispozitive sunt extrem de atractive pentru tineri, astfel că tentația de-a le încerca este foarte mare.

,,Dispozitivele respective arată de parcă sunt niște gadgeturi extraordinar de frumoase, cu becuri, cu culori interesante și sunt atractive pentru tineret, nu pentru fumătorii înrăiți. Pentru tineretul care nici măcar nu a început să fumeze. Dacă acesta este scopul înseamnă că suntem în fața unei ofensive de recrutare de noi fumători sub această acoperire a fumatului sau a consumului de tutun încălzit. Ulterior, tinerii pot să treacă la tutunul clasic când nu le mai convine tutunul încălzit. Unii de la tutunul clasic merg către tutunul încălzit, alții încep cu tutunul încălzit și merg spre tutunul clasic, iar alții le combină. Sunt deja studii clare care arată că este destul de dăunătoare corpului și omului combinația dintre cele două”, a declarat dr. Raed Arafat.

Citeste continuarea pe dcmedical.ro

Postari asemanatoare

Voluntara de ocazie pentru o raza de speranta

Alexandra

La ce să te aștepți de la o biopsie mamară

Alexandra

Un articol, referinta intr-un comunicat de presa

Alexandra

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.