Alexandra Mănăilă
Jurnalism

Voluntara de ocazie pentru o raza de speranta

Doua tinere americance temerare, Kaitlin Frey si Ashlyn Angell au facut turul Europei cu bicicleta pentru a aduce o raza de speranta unor copii. Cele doua studente au parcurs mii de kilometri din Paris pana in Romania, pentru a strange fonduri pentru Tabara ,,O Raza de Speranta” organizata la Sambata de Sus si dedicata copiilor bolnavi de hemofilie, talasemie, cancer si alte boli grave.

Un telefon din SUA cu rugamintea de-a face o fapta buna

Am auzit de intentia lor in luna mai a acestui an de la Adriana Henderson, o romanca stabilita de multi ani in SUA si implicata de mai bine de 11 ani in organizarea taberelor pentru copiii din Romania. N-o cunosteam pe Adriana Henderson, fondatorul  S.T.A.R (Start Thinking About Romanian) Children Relief, dar auzisem ca este cea care a lansat, de fapt, prima tabara pentru copiii hemofilici din Romania. Intr-o zi m-am trezit cu un telefon de la ea. Ma sunase din America sa-mi spuna ca auzise de proiectele mele cu pacientii cu boli rare si de implicarea mea in cauza acestor pacienti si ca are nevoie de ajutor in promovarea actiunii celor doua tinere americance. Pe scutr, ma ruga s-o ajut cu organizarea unei conferinte de presa la Bucuresti si invitarea colegilor de breasla la acest eveniment pentru a le cunoaste pe Ashlyn si Kaitlin. Am acceptat sa dau o mana de ajutor, gandindu-ma ca o fac pentru acesti copii bolnavi de hemofilie și alte boli grave care in aceste tabere primesc ceva ce ei nu pot obține in fiecare zi: sansa de a cunoaște ce inseamna sa fii COPIL. conferinta-de-presa-voluntariat-01-alexandramanaila.ro

Biciclistele au parcurs 4.800 de kilometri si au strans peste 5000 de dolari

Cele doua americance erau bune prietene din liceu si au ramas la fel, desi una a ales sa studieze Medicina, iar cealalta Dreptul. Fetele au auzit de la Adriana Henderson de taberele copiilor bolnavi de hemofilie, cancer si alte boli grave din Romania si de nevoia uriasa de fonduri pentru ca acestea sa poata fi organizate in  continuare. Asadar, au lucrat ca sa-si stranga bani pentru a face turul Europei pe biciclete, iar pe data de 11 mai au inceput o excursie de pe coasta Frantei si pana la malul Marii Negre in Romania. Practic au parcurs o distanta de 4.800 de kilometri, infruntand vremea rea cu ploi si inundatii in unele locuri, ca sa stranga fonduri pentru copiii din Romania. Americancele au traversat Franta, Elvetia, Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia ca sa ajunga in Romania, in tabara ,,O Raza de Speranta” de la Sambata de Sus.

Biciclistele-in-tabara-alexandramanaila.ro„Excursia noastra pe bicicleta a fost sustinuta financiar de catre noi, iar toti banii pe care i-am  strans merg direct pentru finantarea taberei. Telul nostru final este de a strange destule fonduri pentru a duce un grup  de copii cu diagnostic malign impreuna cu mamele lor la faimosul Disneyland in Paris”, au declarat Kaitlin Frey si Ashlyn Angell.

Si au reusit sa stranga peste 5000 de dolari, desi se aflau la prima experienta de acest gen si in ceea ce priveste strangerea de fonduri, dar si in ceea ce priveste mersul pe bicicleta pe un traseu atat de lung.

„Pana la aceasta calatorie mergeam maximum cateva zile. (…) A fost o calatorie formidabila. Nu am mai strans niciodata pana acum fonduri umanitare. (…) Pentru mine intreaga calatorie a insemnat un mesaj pozitiv”, a povestit Kaitlin Frey.Copii-tabara-Sambata-de-Sus-alexandramanaila.ro

Ashlyn si-a donat bicicleta lui Gica, in prezenta jurnalistilor

Pentru conferinta de presa, care a avut loc in Bucuresti, vineri 28 iulie 2016, am trimis invitatii si i-am sunat personal pe cel putin 30 de jurnalisti. Dar, asa cum se intampla adesea, in aceeasi zi au mai avut loc alte 3 evenimente in Sanatate, asa ca lumea s-a risipit in functie de interese, de subiecte si de alegerea sefilor din redactii. Jurnalistii care au participat la evenimentul nostru au avut ocazia sa afle povesti pe care nu le gasesc in fiecare zi: a celor doua americance, precum si a celorlalti invitati la conferinta: Vlad Pufu, un adolescent de 17 ani, beneficiar al taberelor de la Sambata de Sus, Ileana Vaduva, presedinta Asociatiei Impreuna Pentru O Raza de Speranta care a avut o fetita bolnava de cancer si care a mers 2 ani in aceste tabere, povestea Adrianei Henderson si chiar a lui Daniel Andrei, presedintele Asociatiei Romane de Hemofilie.

Cel mai emotionant moment a fost cel de la final, cand Gica Vasile, un tanar cu hemofilie, aflat in public impreuna cu tatal sau, a avut parte de o mare surpriza. Ashlyn Angell i-a oferit bicicleta si casca sa de protectie lui Gica. Kaitlin Frey a facut si ea acelasi gest cu cateva zile in urma, bicicleta ei ajungand la o fetita cu afectiuni oncologice.

Localizata in Romania, Tabara O Raza de Speranta ofera de 11 ani gratuit copiilor programe distractive si recreative, educationale, de socializare si ateliere de creatie. Anual, 84 de copii cu hemofilie, cancer si alte boli grave beneficiaza de activitati sportive, servicii de consiliere in vederea constientizarii propriei boli si a cresterii stimei de sine si incurajarea lor in activitatile de grup.

conferinta-de-presa-voluntariat-02-alexandramanaila.ro

Este prima data, in cei 11 ani, cand S.T.A.R Children Relief, Asociatia Impreuna Pentru O Raza de Speranta si taberele de la Sambata de Sus au reusit sa faca cunoscute proiectelor lor presei din Romania.

,,Draga Alexandra, iti multumesc din suflet atat eu cat si toti ceilalti implicati in lucrarea noastra, inclusiv copiii, pentru toata implicarea ta in evenimentul de ieri. Cu siguranta ca fara tine nu s-ar fi intamplat. Multumim”, mi-a spus Adriana Henderson, fondatoarea taberelor ,,O Raza de Speranta”, imbratisandu-ma la finalul conferintei de presa.

Ma bucur ca am putut fi chiar si voluntara de ocazie, incercand sa aduc in atentia jurnalistilor faptele bune pe care le fac oamenii inimosi din tara asta, dar si de pe alte meleaguri, pentru niste copii, carora boala le-a furat copilaria.

Postari asemanatoare

Prezentator la ceremonia de premiere privind legea fumatului

Alexandra

Dr. Daniela Safta pe coperta nr. 2 al Romanian Journal of Health Manager

Alexandra

Stresul cronic poate afecta memoria spațială

Alexandra

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.