Alexandra Mănăilă
Jurnalism Medicina Proiecte speciale

Carta Albă a Comunicării despre Diabet

foto-grup-carta-alba -alexandramanaila.ro10 jurnaliști cu experiență în domeniul sănătății au creionat împreună o Cartă Albă a Comunicării despre Diabet

Ideea s-a născut pe 1 aprilie 2016. Nu, n-a fost o păcăleală, dimpotrivă a fost o întâlnire mai mult colegială între jurnaliști, din care s-au creionat mai multe idei cu privire la felul în care ar trebui să se comunice în presă despre diabet, pacienții cu diabet și problemele pe care le au aceștia. Ideile născute de mințile ascuțite a celor 10 jurnaliști au fost formulate în cadrul unui grup de inițiativă moderat de Prof. Dr. Nicolae HÂNCU, Preşedinte de Onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și Membru de Onoare al Academiei Române și jurnalistul Val VÂLCU, cu contribuția valoroasă a doamnei dr. Cornelia BALA, Președintele Asociației Române a Educatorilor în Diabet, cu suportul companiei Sanofi România.

Din echipa celor 10 consultanți media și jurnalişti pe sănătate am făcut parte și eu, drept dovadă vă împărtășesc și vouă Carta Albă a Comunicării despre Diabet și setul de principii recomandate pentru îmbunătăţirea colaborării dintre cei trei vectori importanţi în comunicare: medici, presă și companii farmaceutice.

la-semnarea cartei-alexandramanaila.roGlosar de Termeni în Diabetologie și boli metabolice

La întâlnirea legată de conceperea Cartei Albe, s-a mai născut o idee și anume realizarea unui Glosar de Termeni în Diabetologie și boli metabolice. Elaborat de doi medici clujeni, rAlexandra-Prof. Hancu-Mihaela-alexandramanaila.roenumiți în diabetologia românească, prof. dr. Nicolae Hâncu şi dr. Cornelia Bala, glosarul se dorește a fi un instrument util jurnaliştilor care scriu despre diabet, explicând cei mai importanţi termeni medicali, dar nu numai. Fiindcă l-am considerat util și românilor preocupați de sănătatea lor, l-am publicat pe siteul videomedicina.ro și vă invit să-l consultați cu încredere. De asemenea, le-ar putea fi util asistenților medicali, ușurându-le munca asiuduă de comunicare cu pacienții și apraținătorii acestora, știut fiind că ei sunt cei care stau cel mai mult de vorbă cu bolnavii. Din acest motiv, l-am publicat și în primul număr al revistei editată de O.A.M.G.M.A.M.R. – filiala Neamț,  Jurnalul Asistenților Medicali.

Glosar de termeni – DIABET

finaaaal

 

Postari asemanatoare

Preeclampsia triplează riscul de demență

Alexandra

Medic anestezist care se ocupa de sanatatea imigrantilor

Alexandra

Cine va avea grija de copiii romanilor?

Alexandra

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.