Alexandra Mănăilă
Training

,,Cum sa comunici eficient cu presa’’- III- training pentru asociatiile de pacienti cu boli rare

Cel de-al treilea training intitulat,,Cum sa comunici eficient cu presa’’ si ultimul din aceasta serie, dedicat asociatiilor de pacienti cu boli rare, a avut loc in perioada 30-31 ianuarie 2016, in Bucuresti, la Hotel Ramada Majestic.

Cele trei traininguri au fost organizate de Alianța Națională pentru Boli Rare România (ANBR), in cadrul proiectului ,,Colaborare pentru managementul bolilor rare – ColaboRARE”. La ultimul au participat si cei mai multi cursanti, care au venit cu intrebari pregatite de acasa. Au fost extrem de determinati sa afle raspunsurile pe parcursul celor doua zile la intrebari punctuale: ”cum sa ma imprietenesc cu presa?foto.pt.site.AM.ro_training_30.ian.2015__(3)”, ”cum sa fim siguri ca vin jurnalistii la evenimentul nostru?”, ”cum organizez o conferinta de presa de impact?”, ”cum sa evit ziarele de scandal?” etc.
Evident, tematicile abordate au fost aceleasi ca la editiile precedente ale cursului ,,Cum sa comunici eficient cu presa’’, sustinute in 2015, fiindca nu ne-am propus sa schimbam regulile in timpul jocului. Iar trainerii specializati in comunicare au fost aceeasi, adica subsemnata si Mihai Manaila.

,,Totul a fost la superlativ!”
Volumul de informatii si felul în care au fost transmise, trucurile de folosit, utilitatea informatiilor, interactivitatea, subiectele prezentate si materialele primite au fost foarte apreciate de participantii la aceasta editie.

,,Totul a fost la superlativ. Nu am observat aspecte negative ale trainingului”, a spus Gelu Gaja, unul dintre cursanti, care ne-a acordat ambilor traineri calificativul maxim.

Bobby, cum il cunosc prietefoto.pt.site.AM.ro_training_30.ian.2015__(5)nii sau pe numele oficial Robert Veres, desi imobilizat intr-un carucior, a venit tocmai de la Carei impreuna cu mama si cu sora sa, fiind dornic sa participe la conferinta ColaboRare si bineinteles la training. Nu i s-a citit deloc oboseala pe chip, dimpotriva a fost activ si atent la tot ce s-a discutat in cadrul cursului.

,,Ma bucur ca am avut placerea de a participa la acest curs de comunicare cu jurnalistii, multumiri pentru trainerii nostri, Alexandra si Mihai, si desigur felicitari pentru Alianța Națională pentru Boli Rare România pentru organizare!”, a afirmat Bobby.

In general, participantii au apreciat cursivitatea ideilor, simplitatea si utilitatea lor, limbajul accesibil in care au fost prezentate informatiile, claritatea, lipsa ezitarilor, a devierilor inutile, precum si tonul animat si usor amuzant pe alocuri.
,,Telefonul fara fir” –invatare prin distractiefoto.pt.site.AM.ro_training_30.ian.2015__(1)
Jocurile si exemplificarile reale pentru fiecare situatie au avut de departe cea mai mare trecere. Pe de o parte, exemplificarea cu cazuri concrete le-a facilitat intelegerea si aprofundarea unor notiuni, pe de alta jocurile, in special, si exercitiile au mai destins atmosfera.

Jocul ,, telefonul fara fir” a ilustrat foarte bine importanta fiecarul element al comunicarii, dupa cum aprecia un participant si mai mult decat atat a reusit sa ofere o terapie de ras, dupa o zi incarcata si extenuanta. De altfel, majoritatea cursantilor au spus ca si-ar mai dori astfel de cursuri, care sa contina mai multe jocuri interactive. Iar cei care au venit din curiozitate, au recunoscut la final ca “nu credeam ca voi invata atat de multe” (B.R.).foto.pt.site.AM.ro_training_30.ian.2015__(2)

“O intalnire de mare suflet…”
Dupa doua zile, am ajuns sa ne simtim impreuna ca intr-o mare familie, in care fiecare a avut ceva de invatat de la ceilalti si de impartasit. Asa ca la final nu au lipsit fotografiile, bune de pus in albumul cu afoto.pt.site.AM.ro_training_30.ian.2015__(7)mintiri, imbratisarile si speranta ca ne vom revedea cat mai curand.
“O intalnire de mare suflet” a descris acest training un pacient. Un voluntar A.W.H. a marturisit “am simtit suflet in aceste prezentari” , iar altii au subliniat ca sunt necesare ”mai multe astfel de cursuri derulate pe o perioada de 3-5 zile”.

Tin sa-i multumesc Doricai Dan pentru implicare si pentru ca a facut posibil acest proiect!
Despre celelalte editii puteti citi aici: prima editie si cea de-a doua editie.foto.pt.site.AM.ro_training_30.ian.2015__(8)

foto.pt.site.AM.ro_training_30.ian.2015__(9)

 

Postari asemanatoare

Trainer in jurnalismul de sanatate european – HeaRT

Alexandra

Cursuri de Boli Rare pentru jurnalistii medicali, editia a II-a

Alexandra

Cursuri de Boli Rare pentru jurnalistii medicali

Alexandra

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.