Alexandra Mănăilă
Training

,,Cum sa comunici eficient cu presa’’- II- training pentru asociatiile de pacienti cu boli rare

Cel de-al doilea training intitulat ,,Cum sa comunici eficient cu presa’’, dintr-o serie de trei, a avut loc in perioada 15-16 decembrie 2015, in Bucuresti, la Hotelul Ibis Parlament. Organizat de Alianța Națională pentru Boli Rare România (ANBR), in cadrul proiectului ,,Colaborare pentru managementul bolilor rare – ColaboRARE”, trainingul a fost sustinut de mine si de Mihai-Gabriel Manaila, ambii in calitate de traineri specializati in comunicare.foto1
S-au abordat aceleasi tematici ca la prima editie a cursului ,,Cum sa comunici eficient cu presa’’, ce a avut loc in vara lui 2015, dar de data asta le-au audiat alti reprezentanti ai asociatiilor de pacienti cu boli rare din Romania.

Scopul trainingului este acela de a dezvolta competentele de relationare directa si indirecta a cursantilor, in conjuncturi spontane sau organizate, cu jurnalistii si cu institutiile din presa scrisa, audiovizual si online si la fiecare editie am incercat sa-l indeplinim.

Asteptarile, punctuale din partea participantilor
foto2La cea de-a doua editie au participat persoane care aveau deja o experienta in relationarea cu presa, prin urmare au dorit sa afle raspunsuri la intrebari de genul: ”cum sa scriu un comunicat de presa foarte bun ?”, ”cum organizez ca la carte o conferinta de presa?”, ”cum sa-mi fac aliati de calitate in presa?”, ”cum sa ma feresc de presa tabloida si cea de scandal?” Si am incercat sa raspundem tuturor intrebarilor pe loc, ulterior, in pauze sau prin brosura printata, un material de curs, care le-a fost inmanat cursantilor.
Printre aspectele pozitive mentionate de participanti s-au numarat calitatea cursurilor: ,,training foarte bun, cu teme interesante si utile, au fost atinse toate punctele din program”, “ aspectele practice au fost prezente; informatii bune, pertinente, necesare, prezentate cu profesionalism”, felul in care a fost prezentata teoria si cum s-a imbinat cu exercitiile practice ,,comunicarea de calitate, iar tonul a fost uneori usor amuzant; povesti bine alese, comunicare calda, traineri implicati si ”simpatici”.
Dar de departe cel mai bun feedback a fost referitor la comunicatul de presa, despre care au aflat ce inseamna cu adevarat si cum se face corect. Pe de o parte i-a interesat cel mai tare acest aspect, pe de alta au recunoscut ca este si cel mai utilizat instrument de comunicare cu presa de catre ei. Si pentru noi va fi o mare satisfactie sa vedem de acum incolo comunicate cat mai bine scrise si cat mai mult preluate de mass-media, gratie informatiilor livrate la acest training.
Unii dintre participanti au solicitat explicit o durata mai lunga a trainingurilor, chiar mai multe traininguri; pentru a acorda mai mult timp pe exemplificari concrete, pentru exercitii, pentru mai multe detalii specifice in cazul pacientilor cu boli rare. Si cine stie, dupa editia a treia si ultima din serie a cursurilor ,,Cum sa comunici eficient cu presa’’ poate vor mai urma si alte proiecte de acest gen?!

Postari asemanatoare

Primul training despre comunicarea cu presa dedicat asociatiilor de pacienti cu boli rare

Alexandra

Cursuri de Boli Rare pentru jurnalistii medicali

Alexandra

Medicamente orfane, ,,adoptate” de jurnalistii participanti la Scoala de Boli Rare

Alexandra

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.