Alexandra Mănăilă
Training

Scoala de boli rare pentru jurnalisti 2014, editia a IV-a

Alexandra-scoala-jurnalism-zalau-2015-alexandramanaila.roToamna se numara bobocii, se deschid portile scolilor, iar noi ne pastram obiceiul, devenit traditie de a organiza cea de-a patra editie a Scolii de boli rare pentru jurnalisti. Aceasta va avea loc la: Centrul pilot de referinta pentru bolile rare NoRo, Zalau, în perioada 19-22 noiembrie 2015.

Pentru a descifra corect sensul acestor notiuni, jurnalistii pasionati de teme medicale sunt invitati la o ,,documentare maraton” pe tema cancerelor rare si a altor boli rare.

Organizatori: Alianta Nationala pentru Boli Rare România în parteneriat cu Asociatia Româna de Cancere Rare si Asociatia Prader Willi din Romania.

Medicii care trateaza aceste patologii vor fi prezenti pentru a-si expune punctele de vedere pe tema cancerelor rare în special ( o sesiuna dedicata) si a altor boli rare, iar jurnalistii vor avea ocazia sa afle care sunt problemele nerezolvate înca în bolile rare în România.

Activitati din program:

  •  Conferinta de presa la care va participa si Ambasadoarea Norvegiei
  • Întâlniri organizate între jurnalisti si pacienti cu boli rare
  • Cursuri sustinute de speakerii invitati
  • Discutii punctuale între jurnalisti, pacienti si medici despre problemele nerezolvate in bolile rare
  • Vizita în Centrul NoRo, singurul din România dedicat bolilor rare.

Prima editie a Scolii a a avut loc în perioada 6-8 septembrie 2012 la Zalau, pe tema: Bolile rare, o abordare complexa. A doua editie s-a desfasurat în Bucuresti, în perioada 28-29 noiembrie 2013, tema fiind “Bolile rare, fara frontiere.” Cea de-a treia editie a Scolii de boli rare dedicata jurnalistilor s-a tinut tot la Centrul NoRo din Zalau in perioada 7-9 noiembrie 2014, avand ca tema centrala medicamentele orfane si accesul la tratament – cum poate deveni acest subiect interesant pentru opinia publica si pentru mass-media.

Postari asemanatoare

Bolile rare fara frontiere

Alexandra

,,Cum sa comunici eficient cu presa’’- III- training pentru asociatiile de pacienti cu boli rare

Alexandra

Primul training despre comunicarea cu presa dedicat asociatiilor de pacienti cu boli rare

Alexandra

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.