Alexandra Mănăilă
Jurnalism

Managerul din farma care nu iubeste verbul ,,a avea”, ci verbul ,,a fi”

A aparut cel de-al treilea numar din 2015 al revistei Romanian Journal of Health Manager (RJHM). Pe coperta este de data aceasta o doamna cu experienta vasta in domeniul farma, dupa ce in primele doua numere din acest an fusesera doi barbati, influenti in sanatate: Vasile Ciurchea, presedintele CNAS si Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii.

Doina Ionescu, CEO-ul Merck Serono filiala din România, este unul din managerii care a facut MBA-ul la el acasa, in Anglia, si nu doar 2 ani, cat au durat studiile, ci un deceniu, fiindca a si lucrat acolo. Dar este fidela aceleasi companii din anul 1998, reușind să crească de cel puțin patru ori turnover-ul firmei. Pentru ea, Merck reprezinta o extensie a vieții sale private, asa ca a facut tot ce a putut ca sa-si depaseasca aceasta calitate de manager, aspirand spre cea de lider.

,,Leadership-ul inspirațional și adaptativ este pentru mine vârful dezvoltării profesionale și cred că în momentul în care îl atingi, verbul “a avea” din viața noastră nici nu mai contează. A ne bucura de ceea ce suntem este esențial. Parafrazand-o pe Ileana Vulpescu, ar trebui să conteze numai verbul “a fi”. Dar foarte mulți în ziua de astăzi rămânem cantonați în “a avea’. Ne forțează societatea, ne forțează conjunctura”, e de parere Doina Ionescu, CEO-ul Merck Serono Romania.

In acceptiunea Doinei Ionescu, liderii sunt aceia care inspiră, dar de regulă aceștia nu conduc foarte bine procesele pentru că primează viziunea și îndrăznesc să viseze. Managementul de proces îl lasă următorului nivel și, de fapt, esența dezvoltării este viziunea și influența. Mi-a marturisit in cadrul interviului ca unul din obiectivele sale este să ajunga lider. Dar mai multe despre aspiratiile ei, despre activitatea companiei pe care o conduce si despre alte preocupari pe care le are un manager din farma, puteti citi in revista.

Daca vreti sa va completati imaginea managerului roman din domeniul medical privat, dar din alta zona, aceea de clinici-spitale private, o puteti face incercand sa-i cunoasteti pe doi tineri entuziasti. Unul crede ca informatizarea este cheia succesului pentru un manager într-o companie (Iulian Pleșcan- Centrele ARES), iar celalalt ca niciun spital din lume nu poate exista fara un sistem de asigurari de sanatate functional (conf. dr. Victor Costache-spitalul Polisano).

Iubitorii de cifre, studii si analize vor gasi in acest numar un Index european de integrare privind sănătatea mintală, recent lansat in România si din care reiese ca tara noastra se claseaza pe locul 29, din 30 de țări analizate, în ceea ce privește implementarea politicilor de integrare. Puteti rasfoi pe indelete numarul 3 din acest an (8 per total) al revistei Romanian Journal of Health Manager si daca doriti varianta printata va puteti abona, pentru a primi regulat acasa ori la birou publicatia.

Doina Ionescu, CEO Merck Serono, pe coperta revistei RJHM 3/2015

Postari asemanatoare

Durere cronica autohtona, in cautare de algeziologi romani

Alexandra

Weekend terapeutic – 001- 27 august 2016

Alexandra

Breviar legislativ – 001 – 15 august 2016

Alexandra

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.