Alexandra Mănăilă
Jurnalism

Articol despre conditia medicului in Romania, referinta pentru raportul SAR

 

In timpul unei conferinte de presa
In timpul unei conferinte de presa

Societatea Academica din Romania (SAR) a publicat Raportul Anual de Analiza si Prognoza-Romania 2015, in care face 12 Recomandari de Buna Guvernare. Exista un capitol dedicat stoparii exodului creierelor din domeniul medical cu resurse existente, pe care l-am citit cu interes, recunosc interes jurnalistic, si nu mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca un articol scris de mine mai demult si publicat pe siteul Colegiului Medicilor Bucuresti a devenit acum o referinta in acest raport.

La fiecare 5 ore un medic roman pleaca din tara. Medaliati cei care raman… era articolul pe care l-am scris in 2013 si in care faceam referire la un studiu intitulat ‘Conditia medicului in Romania’ si realizat de Colegiul Medicilor din Romania in 2011.

,,În cazul populaţiei medicale din România ”58,46% dintre medicii din România sunt profund nemultumiți de nivelul salarizării, iar 25,52% s-au declarat nemultumiți”3 fiind principalul factor de stimulare a emigraţiei3″ se arata in capitolul 8, Stoparea Exodului creierelor din Domeniul medical , pag 48 al Raportului Anual de Analiza si Prognoza-Romania 2015, unde 3 este nota catre Colegiul Medicilor, studiul ”Conditia medicului în România” 2011, disponibil la http://www.cmb.ro/stire.php?id=1100

 

Societatea Academică din România este o asociaţie academică cu multe nume celebre, dar in decursul anilor a fost si institut de cercetare în politici publice, lider pentru promovarea bunei guvernări, consultant al guvernului României, dar şi al altor guverne, partener de durată în tranziţie şi reforma statului pentru Naţiunile Unite, Banca Mondială, Uniunea Europeană, înainte şi după integrare. Faptul ca articolele scrise de mine sunt citite de expertii SAR si mai mult sunt luate ca referinta nu poate decat sa ma onoreze.

De altfel, un alt articol scris de mine, tot in 2013 si tot pentru siteul Colegiului Medicilor Bucuresti despre studiile romanesti in astm si BPOC  a devenit referinta intr-un comunicat de presa.

 

Postari asemanatoare

Cancer de sân, în România 10.000 de cazuri noi pe an

Alexandra

Voluntara de ocazie pentru o raza de speranta

Alexandra

Alergii alimentare, pericole de Halloween

Alexandra

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.