Alexandra Mănăilă
Jurnalism

Dr. Codreanu conduce un spital de boli reumatismale, vechi de 55 ani

dr. Catalin CodreanuCunoscut publicului larg în special ca medic reumatolog, mai ales din postura sa de preşedinte al Ligii Române contra Reumatismului și de luptător fervent pentru prevenția bolilor reumatismale, dr. Cătălin Codreanu este și directorul general al Centrului de Boli Reumatismale ,,Dr. Ion Stoia” din Bucureşti. Această funcție a ocupat-o prin concurs, așa că își ia rolul în serios, încercând și din această postură să facă performanță. În momentul de față, spitalul are practic toate cele necesare reumatologiei, facturile sunt plătite la zi, iar datoriile pe zero.

Unitatea sanitară cu paturi pe care o conduce dr. Codreanu, va împlini 55 de ani de existență în 2015. Care este secretul acest spital de monospecialitate  și de ce managerul crede ca institutia are viitor, puteti afla din nr.4 al revistei Romanian Journal of Health Manager. Dincolo de subiectele specifice  spitalelor de monospecialitate din România, mai puteti gasi si povesti de viata adevarate, situatii pe cat de  hilare, pe atat de reale. Iar Cătălin Codreanu nu se sfieste sa le spuna:

,,Dacă un pacient are artroză la amândoi genunchii poate să facă spitalizare de zi, în timp ce dacă are artroză doar la un genunchi nu, ceea ce pentru mine este foarte greu de înțeles și foarte greu de explicat pacientului. Pacientul vine pentru o durere, care nu știe că trebuie să fie la ambii genunchi ca să se poată adresa spitalului pentru internare de zi. Sperăm ca în viitor aceste neconformități să fie eliminate”, a afirmat managerul Centrului de Boli Reumatismale ,,Dr. Ion Stoia” din Bucureşti.

In afara mult asteptatei aniversari de 55 ani, echipa spitalului de boli reumatismale mai are un motiv de bucurie, dacă va reuși să obtina anul acesta acreditarea CONAS, un obiectiv care trebuie indeplinit, in opinia managerului.

 

Postari asemanatoare

S-a găsit alternativa la marijuana medicinală

Alexandra

Weekend terapeutic – 001- 27 august 2016

Alexandra

Seful CNAS despre cardul de sanatate si furaciunile din sistem in RJHM 2/2015

Alexandra

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.