Alexandra Mănăilă
Jurnalism

Ahmed si Nidia, straini pe meleaguri romanesti

Ahmed si Nidia. Despre el ai spune ca e american sau francez. Nici una, nici alta, este egiptean, iar acum activeaza ca profesor de limba araba in Timisoara. Despre ea ai zice ca e chinezoaica sau filipineza. Nu, este mexicanca si studiaza la Universitatea „Ovidius” din Constanţa Relații Internaționale Istorie și Diplomație. Cand ii vezi te duci cu gandul ca au o anumită origine, dar de fapt sunt de alta origine…Poate si pe mine altii cand ma vad, nu ghicesc din prima ca sunt romanca.

,,Când spun că sunt din Mexic mi se dă replica: telenovele și tequila. Dar românii ar trebui să știe despre mexicani că sunt prietenoși și că avem un punct comun: telenovelele”, mi-a spus in cadrul unui interviu Nidia Galicia.

Nidia este extrem de prietenoasa, desi altfel este o persoana timida. Iti povesteste despre ea, despre familia ei, despre Mexic, totul e să-i câștigi încrederea și simpatia.

Când vorbești cu Ahmed, te frapează cât de bine știe limba română, ce vocabular bogat are și ce cuvinte elevate folosește. Are un motiv, e profesor de limbă, ar putea cârti pe margine unii. Nu, neapărat. Poate alți străini ar putea avea motive… În special, cei care  vin la studii în limba română aici, la Medicină sau Politehnică. Da, de la aceștia poate te aștepți să vorbească foarte bine, mai ales că mulți dintre ei vor să și profeseze în România. Dar de la un profesor de limbă arabă… Ei bine, se poate și da, chiar are un motiv, la care poate nici nu v-ați gândi.

,,Limba nu se învată singură, ci în paralel cu cultura. Limba e cheia culturii, cultura e ușa care se deschide către lume”. Ai deschis ușa asta, pe care scrie română, l-am întrebat roasă de curiozitate… ,,Da și am descoperit o lume foarte faină. Mulțumesc poporului român care ne-a primit cu drag”, mi-a mărturisit Ahmed Rashidi Hassan.

 

Alexandra cu Nidia Galicia
Alexandra cu Nidia Galicia
Alexandra si Ahmed Hassan
Alexandra si Ahmed Hassan

Postari asemanatoare

Managerul din farma care nu iubeste verbul ,,a avea”, ci verbul ,,a fi”

Alexandra

Radio NoRo – MELOTERAPIA 182 – Eva Cassidy, o voce magică răpusă de melanom

Alexandra

Vaccinul HPV: De ce aleg părinții să refuze vaccinarea?

Alexandra

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.