Alexandra Mănăilă
Jurnalism

Moderare, filme si fotografii la evenimentul Health Meeting ,,HPV – de la biologie moleculara la clinic”

Media Systems Communication si Creative Community au organizat primul lor eveniment stiintific international, interdisciplinar si translational Health Meeting ,,HPV – de la biologie moleculara la clinic”, pe data de 20 iunie 2014, la Hotel Caro Bucuresti.

Mi-a revenit sarcina si onoarea deopotriva, de a modera intreg evenimentul, menit sa dezbata o tema de mare interes: HPV, fiind invitati medici din diverse specialitati:gincologie, ORL, dermatologie, neonatologie, oncologie, chirurgie oncologica.
Nu eram la prima manifestare in calitate de moderator, asa ca nu am avut emotii. Ba mai mult, m-am simtit ca in familie, fiindca ii cunosteam bine pe organizatori, o parte dintre ei fusesera colegii mei de munca la un moment dat, cunosteam invitatii: prestigiosi profesori de medicina, iar participantii din sala imi erau familiari.
Am reintalnit vechi prieteni medici, fosti colegi, dar am avut ocazia sa cunosc si medici pe care nu-i stiam, reprezentanti ai diverselor companii farmaceutice.

Alexandra-Manaila-ev.iunie-2014

Moderare…
Misiunea mea nu a fost usoara, fiindca aveam nume grele ale medicinei de introdus precum: prof. Dr. Radu Vladareanu – Director de Departament Obstetrica-Ginecologie UMF Carol Davila Bucuresti, Seful Clinicii de Obstetrica-Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgenta Elias Bucuresti si presedintele acestui comitet sau dr. Daniela Safta, sefa sectiei ORL în cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Elias, Bucuresti si Directorul general adjunct în cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Elias. Am avut si un invitat international: Prof. Dr. Michel Rigaud – Departamentul Biochimie si Biologie Moleculara, Institutul pentru Cercetarea si Vindecarea Tumorilor din Roma, Italia, venit pentru prima oara in Romania, asa ca a trebuit sa fiu o gazda primitoare.
Organizatori stiintifici: Sef. Lucr. Dr. Simona Vladareanu – UMF Carol Davila Bucuresti, Sef Sectie Neonatologie Spitalul Universitar de Urgenta Elias Bucuresti, medic primar neonatologie; Asist. Univ. Dr. Victor Clatici – UMF Carol Davila Bucuresti, Spitalul Universitar de Urgenta Elias Bucuresti, medic primar dermatologie; Asist. Univ. Dr. Mihai Mitran – UMF Carol Davila Bucuresti, Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sirbu Bucuresti, medic primar obstetrica si ginecologie; Dr. Loredana Mitran – Spitalul Universitar de Urgenta Elias Bucuresti, medic primar ORL, unii dintre ei si speakerii evenimentului au fost si ei implicati in derularea manifestarii.

Cei 8 speakeri, fiecare cu stilul sau unic de prezentare, au reusit sa starneasca interesul celor peste 300 de medici prezenti, care au ramas in sala pana la sfarsitul zilei, asa cum rar mi s emai intampla sa vad in ultima vreme pe la evenimentele medicale.

Filme si fotografii
Nu m-am limitat doar la moderarea conferintei, caci nu m-am dus cu mana goala, ci cu o intreaga echipa a companiei Europontis.com. Asa ca in timp ce eu impreuna cu o parte a echipei realizam in pauzele de cafea interviuri video, ceilalti se ocupau de fotografierea invitatilor. Reportajul realizat de Eurpontis.com de la acest eveniment, il puteti viziona aici

Nu stiu daca secretul a fost faptul ca evenimentul era interdisciplinar sau ca tema era de mare interes pentru participanti. Poate mult asteptata tombola de la finalul manifestarii, care s-a lasat cu premii si castigatori… Stiu insa un lucru: s-a prezentat ca un eveniment de mare clasa, un eveniment inovativ, care a pus accent si pe mijloacele moderne de comunicare precum tableta. V-ati prins, nu era vorba de pastile, ci de tablete PC, pe care organizatorii le-au pus la dispozitie participantilor pentru a avea informatii pe toata durata evenimentului. Medicii au putut sa vada prezentarile pe tableta, sa puna intrebari speakerilor cu ajutorul tabletei, sa trimita pe email colegilor slideuri din prezentarile evenimentului in timp real. Cine stie, poate la o editie viitoare, organizatorii vor transmite live si in alta parte evenimentul!

Postari asemanatoare

Moarte cardiacă subită, prevenită prin editarea genomului

Alexandra

Mentiunea Freedom House pentru Sindromul Philadelphia, povestea medicilor romani cu HIV

Alexandra

Jurnalul Asistentilor Medicali, vocea din online a profesionistilor din Sanatate

Alexandra

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.