Alexandra Mănăilă
Training

Cursuri de Boli Rare pentru jurnalistii medicali

Ideea unui training pe tema Bolilor Rare pentru jurnalistii din Romania mi-a incoltit in minte, dupa ce am fost la Centrul NoRo din Zalau in anul 2011  pentru a face un reportaj video la fata locului despre pacientii cu boli rare. 

Am gasit acolo un adevarat izvor de subiecte, ceea ce m-a determinat sa caut mai multe informatii, sa fac documentare mai profunda si sa-mi promit ca intr-o buna zi ii voi aduce in acest centru, singurul de boli rare din Romania, si pe alti colegi de-ai mei din presa. Asa s-a nascut ideea unui training pe boli rare, idee pe care am discutat-o ulterior cu Dorica Dan, presedintele Aliantei Nationale pentru Boli Rare Romania. Ea a acceptat provocarea de a organiza un asemenea eveniment, iar eu de a creiona un training cu  concepte, programa, exercitii, jocuri si toate cele necesare si de-a invita jurnalisti care activeaza in domeniul medical si sunt interesati sa afle mai multe despre bolile rare si despre Centrul NoRo din Zalau.

Prima editie a Scolii de toamna pentru jurnalisti a debutat in septembrie. Mai precis, in perioada 6-8 septembrie 2012 au venit la Zalau 16 jurnalisti din presa nationala dedicata publicului larg: scrisa, audio, online, dar si din presa medicala si au participat la Cursuri de toamna pentru jurnalistii medicali: Bolile rare, o abordare complexa.

Eu am fost coordonatorul trainingului si trainer, dar au mai fost prezenti in calitate de traineri si: prof.dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania si rector UMF Iasi, prof.dr. Maria Puiu, medic genetician si presedintele Societatii Romane de Genetica Medicala, dr. Ioana Bianchi, consilier in Ministerul Sanatatii si Dorica Dan, gazda evenimentului si presedintele Aliantei Nationale pentru Boli Rare Romania.

Trainingul a fost un succes, iar din feedbackurile primite de la participanti a reiesit nevoia de a mai repeta astfel de cursuri. Dupa absolvirea trainingului, jurnalistii au avut posibilitatea sa participe la un concurs jurnalistic in care sa puna in aplicare cunostintele acumulate.

 

 

 

Postari asemanatoare

Bolile rare fara frontiere

Alexandra

Medicamente orfane, ,,adoptate” de jurnalistii participanti la Scoala de Boli Rare

Alexandra

Atelier media ,,Intrebari si raspunsuri despre hemofilie’’

Alexandra

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.