Alexandra Mănăilă
Proiecte speciale

Satul european Spornic vazut prin lentila

Am fost in satul Cloasterf din comuna Saschiz si am realizat benevol pentru Asociatia Aripi un film pentru a sustine demersul pacientilor cu probleme de sanatate mintala de a construi satul european Spornic. Nu am rezistat provocarii de a innopta in prima casa din sat, in singura camera in care se poate  locui, dar la nivel de secol 19, si de a vorbi cu oamenii din sat. Asta se intampla in septembrie anul trecut.

Casa din satul Spornic © europontis.com
Casa din satul Spornic © europontis.com

Proiectul „Casa Cu Casa Se Face Sat” al Asociatiei Aripi ii apartine lui Stefan Bandol, presedintele Asociatiei, care si-a pus in gand sa realizeze un muzeu al satului european destinat recuperarii persoanelor cu probleme de sanatate mintala. Prima casa, in stil maramuresean, amplasata in satul Cloasterf din comuna Saschiz, la cativa km de Sighisoara, mai are putin pana sa fie locuibila.

Din 15 mai 2013 vor incepe lucrarile de finisare si terminare a interiorului casei. Cand va fi gata, pacientii romani cu probleme de sanatate mintala vor fi asteptati sa-si petreaca vacantele in satul in care Aripi a primit 4 hectare de pamant de la fosta contabila a asociatiei, doamna Spornic.

Daca va place ideea, locul si vreti sa-i sustineti pe cei din Asociatia Aripi sunteti bineveniti sa va alaturati acestui proiect si campaniilor viitoare pe care Asociatia le va derula pentru a-i constientiza pe romani cu privire la sanatatea mintala.

Postari asemanatoare

Carta Albă a Comunicării despre Diabet

Alexandra

Moderator la Senat, de Ziua Bolilor Rare

Alexandra

ARSBH

Alexandra

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.